Twarde masło prosto z lodówki? Czas na rozgrzewający się nóż!

Twarde masło prosto z lodówki to chyba odwieczny kłopot ludzkości – sprawia problemy z rozsmarowaniem, nie chce się kroić i przeważnie powoduje destrukcję kromki gdy próbujemy jakoś je na nią nałożyć. Teraz jednak i na to jest sposób – nóż zwiększający swoją temperaturę podczas robienia kanapek.
No dobra – może i twarde masło nie męczy nas od zarania dziejów (bo lodówek dawniej to raczej nie było), ale bez wątpienia trapi wiele osób. Z pomocą przyjść im postanowiła firma Warburtons, wraz ze swoim urządzeniem – podgrzewanym nożem.

Gadżet zasilany jest przez dwie baterie AA umieszczone w uchwycie. Po wciśnięciu odpowiedniego przycisku ostrze zaś nagrzewa się do temperatury 41.8 stopni Celsjusza, co umożliwia swobodne smarowanie kanapki – nawet masłem prosto z lodówki.
Na razie urządzenie traktowane jest jako prototyp. Czy, kiedy i za jaką kwotę dostępne będzie na rynku? Nie wiemy.

Źródło: Slashgear,